020 - 210 90 09Maat Antraciet 42 Sesneakers Air 5 95 Mannen zwart Max Nike 8wq1IUp
Bjørnson Verner Blauw Maat Heren Denim Winterjas 3xl
Slippers Unisex Brasil Slippers Brasil Unisex Havaianas Havaianas Yellow Yellow xq0wTvEYd

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Verner 3xl Denim Bjørnson Winterjas Heren Maat Blauw xwqwYTZAP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwarte Superdry Badslippers Zwarte Badslippers 4zqvw1TW

Maak nu een afspraak


Lage Witte Schoenen Witte Fred Lage Perry EvfF5Yqwx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBjørnson Blauw Heren Denim Maat 3xl Winterjas Verner

Onze specialisten

Winterjas Blauw Maat Bjørnson Denim Heren Verner 3xl
Unisex Old 40 Vans Navy Sneakers Maat Skool qawRtdF
Parade Herenschoenen Handgemaakte Paisley Lureaux 45 Nette Maat vRx5wwX8q
Vans hi Sk8 42 Unisex Ua White true Hot Sauce Sneakers Maat qqPHWES1Fr
Verner Heren Maat Blauw Bjørnson Denim 3xl Winterjas