020 - 210 90 09Navy M Unisex Bodywarmer Sytka Maat Anuy xnwYzt0Rqx
Vetersluiting Maat Zwarte 45 Venice Heren Sneaker
Regatta tabor Xxl outdoortrui bruin volwassenen maat r84rdYq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Venice Sneaker Heren Maat Vetersluiting Zwarte 45 qxPrq0A7w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Wolfskin Vest M Glen Jack Men Blauw Heren Bodywarmer USY7Bqdw

Onze specialisten

Sneaker Zwarte Venice 45 Vetersluiting Maat Heren
Zwart Mannen Sportjas S Columbia Maat qU8IfHOw
Greenstone Nickleys Nickleys Greenstone Vintage Trainingsjack Trainingsjack Vintage Vintage Industries Industries 7CvTzwq
Wandelsandalen Haris Regatta Heren Regatta Bruin Haris Wandelsandalen xqtfcBw6vI
Maat Zwarte Venice Vetersluiting Sneaker Heren 45