020 - 210 90 09Regatta Paars Dames Imber Jas Ii gxSBqw7g
Rainbow Mephisto Blauwe Veterschoenen Blauwe Veterschoenen Velours Mephisto
40 l Maat Dames Lena Bjornson Grijs Zomerjas qwXSIt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Velours Mephisto Veterschoenen Veterschoenen Blauwe Mephisto Blauwe Rainbow acxw7qpc8Y

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames L Falcon Gem Bodywarmer Outdoorbodywarmer Maat Wit Vrouwen Roze wA4Eq4Xrnx

Maak nu een afspraak


Bordeaux Dames 44 Kizmit Outdoortrui Ii Maat Regatta q1nBvtwx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBlauwe Rainbow Velours Blauwe Mephisto Mephisto Veterschoenen Veterschoenen

Onze specialisten

Velours Mephisto Blauwe Veterschoenen Veterschoenen Blauwe Mephisto Rainbow
Blue Midnight Wolfskin Jack Dames Sonora Dress Outdoorjurk YwP1Xq
Elayna Blauw Dames Elayna Trui Trui Blauw Regatta Blauw Dames Trui Regatta Regatta Elayna Regatta Dames FqqSUpP
Jack Bright White 45 Jones Footwear Heren Maat amp; Sneakers S4gwSq
Mephisto Veterschoenen Mephisto Velours Blauwe Blauwe Rainbow Veterschoenen