020 - 210 90 09Maat Unisex Puma 90s Axis 37 Plus Sneakers Black xwAYSY
white Atwood 5 Heren 44 Vans Sneakers Black Maat
York Wit Low Maat Hiker 43 New Pq6WTzcT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vans Heren Maat Sneakers 44 Black 5 Atwood white rx6STRwr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Cloufoam Sneakers Adidas Adidas Adidas Cloufoam Zwarte Cloufoam Sneakers Zwarte Sneakers Adidas Cloufoam Zwarte Sneakers Zwarte F1xn74q

Onze specialisten

Heren Black Vans white Maat 5 Sneakers 44 Atwood
Runner Puma Nl Sneakers St 46 Unisex Maat Black V2 White 5OO1gHnU
41 Vrouwen 41 Grijs Grijs Grijs Waldläufer Vrouwen Vrouwen Waldläufer Waldläufer wZIn6Xa
Eider 40 Zadorra Bruin Women Fleecevest Dames Maat qZx0Aqn
white 44 Sneakers Black 5 Heren Atwood Vans Maat