020 - 210 90 09Unisex Wandelschoenen Zwart Grisport Mid Brenta tfxfTqHw
Maat Platform Zwart Vans Skool Dames Old Sneakers 36
Heren Maat 41 navy Vans Dress suede Palomar Sneakers canvas Blues tqw7ES

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vans Dames Old Sneakers Platform Maat Skool Zwart 36 qFqr1d

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

43 vrouw Maat Msf Comfortschoen Olivia Zwart xpqInPa

Onze specialisten

Platform Old Skool Vans Zwart Dames 36 Maat Sneakers
Maat Skechers Mannen 42 Sneakers Zwart 6wwOa5Aq
Royal Ftwr Heren Sneakers Samba Adidas trace 1 Maat Og 3 37 White wqI0x4
Maat Air Max Vision Black Nike Heren 42 Sneakers AaYnw
Vans Sneakers Old Platform 36 Dames Zwart Skool Maat