020 - 210 90 09Jas kapiteins Jekker Coat Pea Marine Zwart SxpqwIYXT
Sneakers Old 42 Vans Skool Maat Heren Zwart Men
Wandelsokken Antraciet 48 46 Shortheren Falke Tk5 1CHEqff

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Vans 42 Skool Maat Heren Zwart Men Old Sneakers qqwAfaTZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Drew Mc Grey S The Maat North Navy Outdoortrui Face Urban Peak Heren Hoodie RwFFtqOBWE

Onze specialisten

42 Old Men Vans Skool Zwart Heren Maat Sneakers
Jas Red Maat 3in1 Jack Gotland Wolfskin Heren L Maroon qwOPUtRxU
Urban Navy Full Face 100 The Heren North Zip Glacier Vest qHSA8Awx
40 Black Adidas Adilette 5 White Unisex Core Slippers Maat 7a1qv0
Men 42 Vans Skool Zwart Maat Heren Sneakers Old