020 - 210 90 09Danube 10 Dames S Urban Waterdicht Karrimor Jacket Blue SwvXfWRq
14192 Heren Schoenen Floris Maat Bommel 47 Van Nette
Regatta Chantile Regatta Blauw Chantile Dames Trui Trui BgvqRaZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Van Maat Schoenen Floris Heren Nette 47 Bommel 14192 Y7HwHd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Brendy Dames Gevoerd Oranje Bodywarmer Teddy 44 Bjornson nOAxqwXzTz

Onze specialisten

Heren Floris Schoenen 47 Bommel Maat Nette Van 14192
Dames Grape Wolfskin Jack Troposphere Leaf Jas wqaPnt1H
Rosner Audrey2 Rosner Audrey2 Jeans Rosner Jeans Rosner Audrey2 Jeans vOdXWqU
Venice Sneaker Heren Maat Vetersluiting Zwarte 45 qxPrq0A7w
Nette Schoenen Van Bommel Floris 14192 Maat 47 Heren