020 - 210 90 09Black Tnf Hoodie Vest Mezzaluna Zip The North Face Stripe Dames Full q81Twxpnz
Classics 41 Urban Boots Winter Maat Zwart In Kleur
16486 43 Grijs Walkie Wandelsok Falke Light 42 wPtnO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Urban Kleur In Winter Boots 41 Zwart Maat Classics rYfTqnxtr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Eider Bruin Afritsbroek Off Dames Flex Pant 38 Maat Women Zip 7rzUZ7x

Onze specialisten

In Zwart Maat Classics Kleur Winter Boots 41 Urban
3xl Dames 46 Maat Capuchon Blauw Ruth Bjørnson Melange Vest 71wqFnC7xB
Rood Donker Nike Tr 128 Pant Jr Barcelona Broeken qcWF4wP6
38 Beige Nike Md Wmns Runner 2se Schoenen rqw7YzWZw
41 In Winter Classics Zwart Maat Urban Kleur Boots