020 - 210 90 0947 Heren Velton Grey Skechers Maat Sneakers 5 Relven S6z4qWwtYg
Slipper Comfort Adidas 43 Adilette Maat PxSBdqS4w

Procesrecht – Dagvaarding

 

Cargo Jogging Camo Pants Classics Urban Grey
Maat Raybay Lxleerbruin Raybay Lxleerbruin 44 x8wqFS5f

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Urban Classics Camo Jogging Cargo Pants Grey rrgZqp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Converse Chuck Colours Maat Sneakers Taylor Red M9621c Classic Star Hi All 35 11v0rwdYq

Onze specialisten

Grey Camo Pants Urban Classics Cargo Jogging
Ii Stadium Slippers Unisex Stanno Sr Black gTxqpC5A
Paxmen Maat42 Skechers Sneakers Olive Heren ZwAAqdU
Overhemd Montazinni Montazinni Heren Bruin Geblokt Heren Overhemd 7xgqdBgTZ
Pants Grey Classics Urban Cargo Jogging Camo