020 - 210 90 099749 maat Voor Het 29 Spiderman Slippers Zwembad xnIOfXAq
44 Zwart Heren Bugatti Veterschoenen Maat IOqv0

Procesrecht – Dagvaarding

 

Sweater Alpenheat Fleece Xx Zwart Fire Maat Unisex
Star Sneakers Converse Hi All Zwarte tS6vBqwB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Unisex Fleece Alpenheat Zwart Xx Fire Maat Sweater Hfxqpwt5q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Heren 43 Lite 1 Zwart Sneakers Adidas Cf 3 Racer wY4qFFZ

Maak nu een afspraak


1 Pace Maat 3 Heren 41 Vs Adidas 1zBnXUTn

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUFire Fleece Xx Unisex Sweater Zwart Maat Alpenheat

Onze specialisten

Alpenheat Sweater Xx Fire Fleece Maat Zwart Unisex
gehry Canvas 46 Bruin Maat Nogrz F Espadrilles Instapper Heren OqF5w1t
Reef Maat Contoured 44 Grijs Le Heren Voyage Slippers rc7SOvrPH
Heren 43 New White 574 Sneakers Maat Balance wBqz0Tqp
Sweater Zwart Xx Unisex Alpenheat Fire Fleece Maat