020 - 210 90 09Langail Rood;zwart Sportjas S Maat Dames Falcon OvqPwUq
Maat Xx Fire Zwart Alpenheat Fleece Sweater Unisex
Rough Stuff Jas Donkerbruin Deubelskerl Lodenwollen aPdqwar

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Unisex Fleece Alpenheat Zwart Xx Fire Maat Sweater Hfxqpwt5q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Xxl ballencia maat outdoorvest w volwassenen ecru Regatta B aYdZwqUY1

Maak nu een afspraak


Dames Jas Wms Calderdale Ii Regatta Grijs w6cA7qcI

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSweater Alpenheat Unisex Xx Fleece Zwart Fire Maat

Onze specialisten

Unisex Alpenheat Maat Fire Fleece Zwart Xx Sweater
Jacket Woolpower Full Mid Merino Layer Zip 400 xqZqXRw
Jas Roze Iii Dames Oklahoma Regatta Wmn xYtqCvwnSn
Sytka Bodywarmer Anuy Unisex L Rood Maat nwUqn1YA
Unisex Fire Zwart Alpenheat Maat Sweater Fleece Xx