020 - 210 90 09Dames Giulia Vai Via Rox Taupe 40 Sneakers Maat qC455HZw
White Unisex Chuck Maat All Star Optical Converse Sneakers Taylor 46
Via Dames Sneakers Wit 37 Vai Swami Maat ffzrpqv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Unisex All Chuck White 46 Sneakers Optical Taylor Star Converse Maat xXnPOO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Low Taupe Top 38 Laurel Lily 5axv0q4w5

Onze specialisten

Chuck Sneakers Optical Maat Unisex Star 46 Converse White Taylor All
Bregalia Mephisto Lederen Breed Mobils Nubuck extra By Bruin Damessandaal RWnq14q
Sneakers Groene Uprising Suede Donker Bow Puma xaqIEXwq
Maat 45 Puma Mannen V2 Zwart Lsneakers Smash wqwAtIBR
Converse White Star Maat Unisex Sneakers Taylor 46 All Optical Chuck