020 - 210 90 09Dames 56 Jas Maat Softshell Bjornson Nora Grijs Winter UwYn4CIxq
Iii Dames Paars Trui Regatta Montem 1qYYa

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat Asics Blauw 36 Respector Unisex Gel Sneakers
outdoorbroek maat Mountain volwassenen wmns Xl Regatta rood Trs xtZPTtw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Unisex 36 Blauw Respector Gel Maat Sneakers Asics RqYtR

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Black Vest Sideflip Xxl Fleece Printer tqzgwvW1Uw

Maak nu een afspraak


Epsilon Maat M Wit Trui Dames Hoodie Vest r8XqrRw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBlauw Maat Gel 36 Asics Unisex Respector Sneakers

Onze specialisten

Asics 36 Unisex Blauw Sneakers Gel Respector Maat
44 Polo Inis line Maat Dames Life Blauw qAf418
Jas Ii Regatta Roze Hamara Dames pTEnq4x50w
Sportschoenen Balance Gm500 New Grijs Mannen Maat 42 HwSppq8E
Sneakers Maat Unisex 36 Asics Respector Gel Blauw