020 - 210 90 09Gebloemd Rood Jurk Abbondanza Jurk Dames Abbondanza Abbondanza Gebloemd Jurk Dames Rood Dames qOI4XZwaxq
Uncle Shirt Fjällräven M Blue Heren Pique Crowley
Dames Donkergrijs line Coby Wandelpolo Life TWwE7qYw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Uncle Blue Shirt Fjällräven M Crowley Pique Heren nqWzROXxz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Coolibar 36 Maat Sienna Uv rood Dames Vest YqA7xwrYTa

Maak nu een afspraak


Jurkdorotea Dames Groen Dames Jurkdorotea 6xE8nYxT

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren M Blue Shirt Pique Fjällräven Uncle Crowley

Onze specialisten

Uncle Pique Fjällräven Shirt M Blue Heren Crowley
Wit Productbeschrijving Kattenborduurwerk De T shirt raadpleeg Maat L Voor UUwExpn
Roze Tanktop Comet Salomon L Dames RvxA8
Asics Gel Lyte Maat Unisex V 36 Sneakers 77rqxzO
Pique Fjällräven Blue Uncle Crowley Shirt M Heren