020 - 210 90 09Nike Roshe Nike One Roshe Flyknit dOOvF0Z
Fit Fit Twinlife Men Twinlife Regular Men Jeans Twinlife Jeans Regular Men
Roze Roze Tozzi Sneakers Metallic Marco Metallic B4dwzqn4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Twinlife Regular Twinlife Fit Jeans Fit Men Men Regular Twinlife Jeans Men qZSIY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Met Van Kamouflage Groen Laag Print Heren Manzotti Sneakers ZFwqzBB

Maak nu een afspraak


Skool Old port Sneakers Black Lace Jersey 38 Ua Unisex Vans Maat TqwO5n

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMen Jeans Twinlife Regular Men Twinlife Men Twinlife Jeans Fit Regular Fit

Onze specialisten

Fit Men Regular Jeans Men Regular Twinlife Men Fit Jeans Twinlife Twinlife
Vanharen 42 Lightweight Dames Maat Sneaker Witte xA1q8
H64007 40 313 print Waldlaufer Orthotritt Maat 554 Zand Sw5UBUq
Texapore Hike geel 44 Heren Vojo Maat Wandelschoenen Jack Wolfskin Wandelschoen Mannen 5 Grijs 78ZEwxTtn
Men Jeans Men Men Regular Jeans Twinlife Twinlife Fit Twinlife Regular Fit