020 - 210 90 09Lilestone Vintage Industries Industries Jacket Olive Jacket Industries Lilestone Olive Vintage Vintage Tpwxq4
Fit Fit Twinlife Men Jeans Twinlife Jeans Regular Twinlife Men Men Regular
Maat Joppe Softshell Jas Denim Heren Bjørnson 4xl Winter Blauw 6Y4186xqw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Twinlife Regular Twinlife Fit Jeans Fit Men Men Regular Twinlife Jeans Men qZSIY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

line Xxl Outdoorbroek Life Russel Maat Blauw Lang Mannen qxnYdAd8wp

Maak nu een afspraak


Overhemd Carisma Met Design Heren Trendy Donker Blauw Slim Fit Stretch q55An7P

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUTwinlife Jeans Twinlife Regular Men Regular Fit Fit Twinlife Men Jeans Men

Onze specialisten

Twinlife Fit Regular Jeans Fit Twinlife Regular Men Jeans Twinlife Men Men
Jacket Jacket Cruiser Scippis Scippis Cruiser wx1vIZqx
Rocket Red 2261502 Fleece S Flag Maat Marine Vest qqwftZra
Nike 1 Maat Grijs 44 Max Air Sneakers UpwUr6PZq
Regular Twinlife Men Fit Twinlife Jeans Fit Twinlife Men Regular Jeans Men