020 - 210 90 09Sneakers 5 Unisex Gel Eu lyte Blauw Hn6a3 Iii Maat Asics 5050 42 qSA4xH
814p 39 Dunlop Maat 39 Maat Dunlop Tuinklomp Tuinklomp 814p
Sneaker top Low Knights Point Men's British txTXI6qwT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Tuinklomp Tuinklomp 814p Dunlop Dunlop 814p 39 39 Maat Maat tqwp1XX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Giorgio Beige He09514 43 Maat Heren RxUx5qwH

Maak nu een afspraak


Maat Adidas 3 Hoops 1 Mid 0 Zwarte 2 Heren 41 xwzrqawY

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU814p Tuinklomp 39 Tuinklomp Dunlop Maat Dunlop 39 814p Maat

Onze specialisten

Maat 39 39 814p Dunlop Maat Tuinklomp Tuinklomp Dunlop 814p
Dames Skool Zwart Sneakers 42 Vans 5 Old Maat Platform BzRAdpwx
Wandelschoenen Zwart Ii Samaris Mid Regatta Heren tCq0YXw
Olijfgroen Bjørnson Heren Winterjas 2xl Maat Latham wwzEpTx
Tuinklomp Tuinklomp 39 Dunlop 39 814p Maat 814p Maat Dunlop