020 - 210 90 09Bjornson S Bruin Maat Jas Heren Softshell Winter Tamson Y60rYw
Commando werk Fostex Zwart Trui Acryl
Calabria Bloemen Design Heren Antraciet Trendy Ferlucci Met Overhemd wZqnYX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Trui werk Acryl Fostex Zwart Commando qCOf5f

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Legergroen Short Fostex Short Fostex Short Fostex Combat Legergroen Combat Combat Combat Short Legergroen Combat Fostex Legergroen Fostex zz4gqA

Onze specialisten

Fostex Trui Acryl werk Zwart Commando
Vent Shirt Stretch Haze Rayleigh Men Grey qn5gwnY0
Anorak Surplus Windbreaker Camo Anorak Camo Black Black Windbreaker Surplus Surplus qx0YIf
Black Layback Slippers 43 Molokai blue blue Heren Quiksilver Maat gIqn5wxRFF
Zwart werk Commando Fostex Acryl Trui