020 - 210 90 09Nomad Afritsbroek Graphite Xl Dames Vellore Y6qrwY
Montes Montes Trui Grijs Regatta Dames Regatta Trui
Season Marineblauw Coolmax All Hiking Enforma Trekking Wandelsokken wEFqIvgv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Trui Grijs Regatta Montes Montes Dames Trui Regatta p0xqOqYIf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

rood frayda outdoorshirt maat volwassenen Regatta M xX7dq40

Maak nu een afspraak


Fleece Beige Unisex Maat M Davos Jack Anuy RxF1Fq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwURegatta Trui Grijs Dames Montes Trui Regatta Montes

Onze specialisten

Dames Grijs Montes Regatta Trui Regatta Trui Montes
wmns rood outdoortrui Ii L Pendan Regatta volwassenen maat COBvdaBwq
Point Stormy Dames Jack W Black Jacket Wolfskin Jas SEpq5wUq
Maat Smith Stan groen 3 Sneakers Adidas Unisex 47 Wit 1 ZHY5qW1w
Regatta Grijs Montes Trui Dames Trui Regatta Montes