020 - 210 90 09fleece Iii Aquablauw 44 Regatta Vest Laney Vrouwen Maat aZnvEw
Sneakers Heren V3 Cruyff Zwarte Trophy Rapid
Fleece Xl Navy Dark Stina Fjallraven Dames Sweater Ufw0xyvSqE

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Trophy V3 Rapid Heren Cruyff Sneakers Zwarte fwgOdSfxq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Blauw Vest Swann Roze Dames Reversible Bjornson 5xl 50 xCAvgZnwq

Onze specialisten

Heren V3 Rapid Trophy Sneakers Zwarte Cruyff
38 Maat Blauw De Jas Uk Dames 12 Regatta Rashanda wIqtgRxpY
Falcon Dames Lexington Zwart;wit Xxl Maat Sportjas vrvwBO
Nike Max Motion Motion Max Air Air Nike Air Nike awa6qP7
Heren Trophy V3 Cruyff Rapid Zwarte Sneakers