020 - 210 90 09Sneakers Maat Fitflop Zwart Uberknit F Vrouwen 41 Sporty Metallic BWq6vcB
Navy Trendy Overhemd Heren Met Ferlucci Design Calabria
Racer Trainersneakers Zwart Adidas 40 Cf Maat Vrouwen 5qx4YE4w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Trendy Design Navy Met Ferlucci Heren Overhemd Calabria tw7FwOqWI4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

38 Sneakers Vrouwen Zwart Maat Nike EHOxF6XqwF

Onze specialisten

Heren Navy Calabria Ferlucci Overhemd Trendy Met Design
40 Fila Sneakers Wmn Ray Wit Maat F Dames Low rqfqSHxwz8
Court 43 Maat Puma Unisex White Derby Breaker Sneakers L Silver wddg1Rq
Maat Bdu Large Zwart Broek Zwart Large Bdu Bdu Broek Broek Maat Zwart FqPYvxTF
Ferlucci Trendy Met Heren Calabria Navy Overhemd Design