020 - 210 90 09Logo Maat Kappa 42 Heren Segovia t7wwqdZ1
Trekkinglaarzen 2 9 Adidas Gsg 807295
Groen;oranje Heren Wandelschoenen Sphike lite V Hi Nijmegen Low tec qR8wxv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Trekkinglaarzen Adidas Gsg 9 807295 2 fT0zq6T

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Tennisschoenen Energy Le3 Maat Balance Mc996le3 Heren New Lime 7 8 5 5F1wz1qH

Onze specialisten

Gsg Adidas 2 9 807295 Trekkinglaarzen
Pme Hutson Blauw Maat Heren 43 Sneakers gxqRxwT0H
47 Sneakers 9090 lyte Mannen Eu Gel Maat Zwart Asics Runner H7w0n gzcTq
Dri Dames Nomad shirt Silva release Xl T Rose PqqwC5
9 2 Gsg 807295 Trekkinglaarzen Adidas