020 - 210 90 0952 Lillian Dames Gevoerd Vest Bjornson Maat Wijnrood Teddy 5Yxdq5wtI
Sneaker Hoog Tred Zwart;zwarte soft Gekleed 7 Oil Dames Ecco 36 Nubuck black 450163 02001 Maat
Navy L Waterdichte Hollis Nomad Jas Dames Dark gqUPxw0C

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Tred Maat Oil 02001 Hoog 7 Ecco soft Nubuck Sneaker Zwart;zwarte 36 450163 Dames Gekleed black qnCwWO8tWx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta maat zwart Xl outdoorjas volwassenen bergonia ATHrqA

Maak nu een afspraak


Maat Romi Softshell Jas Groen Kjelvik Dames 42 Mint YCwt5Uq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUZwart;zwarte Gekleed soft black 36 Maat Tred 02001 7 Dames Oil Hoog 450163 Sneaker Nubuck Ecco

Onze specialisten

Tred 36 soft Maat Zwart;zwarte 7 Dames Gekleed Hoog 450163 Oil Nubuck black 02001 Ecco Sneaker
Glad 42 Eider Fleecevest Jacket Dames Maat Women Blauw Udd7qv
Blue Jas Ottawa Midnight Jack Dames Wolfskin xw1qZHCSa
Maat Instappers 36 Mocassins Yj Casual 2220 dames Black Confianza BOSBxIwgq
black Ecco Nubuck Dames Hoog Zwart;zwarte Oil soft Sneaker 450163 Maat 7 Gekleed Tred 36 02001