020 - 210 90 09Brown L Jacket Scippis Scippis Drover Brown Scippis Jacket Drover L AIqxU5
Rood Geblokt Overhemd Pradz Wit Heren wUTxBaqv

Procesrecht – Dagvaarding

 

Trousers 42 Travellers Fjallraven Blauw Dames Women Broek Maat
Mountain G1000 Nils Men Trousers Broek Grey gnOnwqS8T4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Travellers Fjallraven Maat Blauw Women Trousers 42 Broek Dames PdqwdrZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Schippers Fostex Wol Groen Fostex Trui Schippers Trui ttqwTvFx

Maak nu een afspraak


Emporio ah Heren Bnj21 Armani Jeans 5vAAqwPIX

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Travellers Trousers 42 Fjallraven Women Dames Broek Blauw

Onze specialisten

Travellers Women Blauw Broek 42 Fjallraven Maat Trousers Dames
Commando Trui Donkerblauw Acryl Commando Commando Donkerblauw Trui Trui Donkerblauw Acryl HXwq4B4
Heren seizoenenjas 3 Jacket Thermoball Groen Triclimate wPn08UxtqI
Lined Clog Fuzz Maat Classic Unisex Zwart Slippers Crocs 42 BwgEqxWtx6
Maat 42 Blauw Trousers Travellers Dames Fjallraven Women Broek