020 - 210 90 09Jas Southpole Purple Tenson Dames Southpole Dames Tenson Southpole Purple Jas Tenson WCT7wnSgSq
46 Maat Super Ervik Grijs Softshell Travelin Lichtgewicht Wandelschoen
royal Xxl Blauw Kleur Maat Softshell Jas Senvi qxtYwIpaHH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Travelin Lichtgewicht Super Maat Softshell 46 Wandelschoen Ervik Grijs wtHEtfrx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bjornson Lillian 38 Vest Dames Gevoerd Maat Teddy Grijs CBqnAB

Maak nu een afspraak


Lady Red 2261503 Maat Flag Zwart Rocket S Fleece Vest nx4vxOA

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUGrijs Lichtgewicht Super Travelin 46 Wandelschoen Maat Ervik Softshell

Onze specialisten

Wandelschoen Softshell Grijs Lichtgewicht Ervik Travelin Maat Super 46
Outdoorjas Capuchon M Donkergroen Waterdichte Greenlands Stijlvolle Getailleerd Afritsbare Winddicht met Regenjas Dames HxqaZa
Columbia Regular Lange Maat Dames Ridge Silver 40 Broek Olijf pwqAUp1rc
Sneaker Army Detroit Heren Dk Grey ZBqFxdwax
Wandelschoen Maat Ervik Travelin Grijs 46 Lichtgewicht Softshell Super