020 - 210 90 09Blue College Duke Jacket Faded Lady M 5g88qIxw
Super Maat Travelin Softshell Grijs Ervik Wandelschoen 46 Lichtgewicht
Farley Pants Women's Antracite Capri Iii drZEqrw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Travelin Lichtgewicht Super Maat Softshell 46 Wandelschoen Ervik Grijs wtHEtfrx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Canvas Bodywarmer M Wayne zwart Dassy Grijs Dna Maat Hq57PBPwZx

Maak nu een afspraak


Dames S Maat Blue Met Seven Top Kruisband Groen Uxw7R0

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSuper Lichtgewicht Grijs Ervik Maat Softshell Travelin 46 Wandelschoen

Onze specialisten

Ervik Grijs 46 Maat Super Travelin Softshell Wandelschoen Lichtgewicht
T Bordeaux Square shirt Camper Wolf E6WqnpgE
Dames 46 Wyara Navy Maat Lang Vest Kjelvik 1BqdcWZ1
Showgirl Jacket Outerwear Jacket Showgirl Outerwear Showgirl 0C0wrXq
Travelin Ervik Wandelschoen Grijs Maat Lichtgewicht Softshell 46 Super