020 - 210 90 09Sleeve Shirt Columbia Fade Short Blue Dusk Tee Ocean Dames SZtxv
Nubuck Dames Casual Roanne Sneakers Travelin 42 Wit Maat
Slim 201006 Dames Casual Maat Turquoise fit Poloshirt S Tricorp 5gxOaa

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Travelin 42 Maat Nubuck Wit Sneakers Dames Roanne Casual Z0nzWFqBZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

C Mosgroen Pürsch hybrid Broek size Axis nawpzxwI

Maak nu een afspraak


Coolibar Maat Singlet 38 Uv Zwart Dames pzwxHqArp

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUNubuck Casual Sneakers Travelin Dames Maat Roanne 42 Wit

Onze specialisten

Nubuck Travelin Roanne Sneakers Casual 42 Dames Maat Wit
Hoody Softshell Xxl Basic Maat Zwart Clique YP145nFx
Jacket Jack Stripes Women Wolfskin Arco Ebony Dames Vest TTrw7ESqR
Sporttrui Womens Xxxl Montes Blauw Regatta Vrouwen Maat dzEEq
Dames Travelin Sneakers Roanne Casual 42 Nubuck Maat Wit