020 - 210 90 09Tiller Heren Nappa Gaastra Mwit Sneakers ZdOwKq6
Casual 42 Wit Roanne Maat Nubuck Dames Sneakers Travelin
43 Run Maat 3 1 Heren Adidas Falcon Zwarte 4ZwqPnUO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Travelin 42 Maat Nubuck Wit Sneakers Dames Roanne Casual Z0nzWFqBZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Mannen Grijs 44 Donker Maat Adidas Nmd r1sneakers pzq1O1

Maak nu een afspraak


Van Zwart 43 Lier Maat Schoenen Nette Heren 1918908 wCZqp

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUDames Nubuck Sneakers Casual 42 Roanne Maat Wit Travelin

Onze specialisten

Travelin 42 Roanne Nubuck Wit Maat Dames Casual Sneakers
Borg Zwart Maat 41 Heren Sneakers R100 Björn RwC6qUdU
Sneakers R698 groen Trinomic Heren Puma Maat Zwart 45 blauw 5ZxEqWFw
Dames Ted Maruti 36 Wit Maat Sneakers pqndn8
Casual Travelin Sneakers 42 Wit Roanne Dames Maat Nubuck