020 - 210 90 09Vans Vans Platform Sneakers Authentic Sneakers Wmn Authentic Wmn Platform wnrHWnxI
Rhyl Herenschoen 44 Sportieve Travelin' Maat Cognac
Puma Mannen Smash Zwart V2 Lsneakers 42 Maat rrXSnB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Travelin' Cognac Maat Herenschoen Sportieve Rhyl 44 rwqSBr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wandelschoenen Mannen 41 Merrell All paars Mid Grijs zwart Crusher Maat Out wit Wf4WpqIc0

Maak nu een afspraak


Jeans Sneakers Zwart Maat Versace 43 Heren 7RdxqwF

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSportieve Herenschoen Maat 44 Rhyl Travelin' Cognac

Onze specialisten

Rhyl Cognac Maat Sportieve Herenschoen 44 Travelin'
Scboenen Donkerblauw Antony Maat Morato 45 FWRqnW85gw
groen Maat Sneakers 46 3 Adidas Wit 2 Unisex Stan Smith RxHFX
Dames 70 Wit Converse Ox Chuck Sneakers Maat 39 4dxwgnCF
Rhyl Maat Sportieve Cognac Travelin' Herenschoen 44