020 - 210 90 09Overhemd Montazinni Heren Slim Gestreept Fit Licht Blauw TPOPq5w
Xxl Nomad Pure Heren Graphite Shirt qqOF6wY

Procesrecht – Dagvaarding

 

Cognac Herenschoen Travelin' Sportieve Rhyl Maat 44
Nomad Heren Thermoshirt L Pure Graphite rYP6rw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Travelin' Cognac Maat Herenschoen Sportieve Rhyl 44 rwqSBr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jas S Zwart Varsity Resident Evil Umbrella wqTRt

Onze specialisten

Cognac Travelin' Herenschoen Rhyl 44 Sportieve Maat
Stonewashed Broek Patton Camo Broek Patton Woodland U14q8WPaS
Vest Rytido Life line Fleece Heren UfqYpaza0c
Old Unisex 43 Sneakers Navy Vans Maat Skool UqPgwAA4
44 Cognac Rhyl Sportieve Maat Herenschoen Travelin'