020 - 210 90 09Montazinni Fit Overhemd Gestreept Slim Heren Navy nzzx0F
Backhill Leren Travelin' 44 Maat Bruin Halfhoge Veterschoen
Heren Jack Jacket Blauw Xl Maat Men Wolfskin Onyx Jas 77qpwaAI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Travelin' 44 Halfhoge Backhill Maat Leren Veterschoen Bruin UrUqw8x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Werkbroek Fostex Fostex Werkbroek Basic Basic Zwart Zwart q1wt4Ixn

Onze specialisten

Maat Halfhoge Veterschoen Backhill Bruin Travelin' Leren 44
Fleece Jimmy Jas line Heren Life Z5qwxtPq
Coolibar L Overhemd Heren Uv Steengrijs Maat BrgBqSY
3 1 Maat Sneakers Run Swift Adidas 43 Mannen Wit q6TFwY
Leren Backhill 44 Travelin' Maat Halfhoge Veterschoen Bruin