020 - 210 90 09Fjall Lt b Mt Raven Karla 42 w Trousers r7HxRrngwz
Wandelschoenen 45 Herenmaat Low Grisport Travel
Xl Paars Red Wolfskin Ruby Attack Maat Mountain Jack Dames Jas zTq0vH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Travel Herenmaat Wandelschoenen Low Grisport 45 xqX4TTw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Maat 40 Softshell Kjelvik Jas Mint Romi 8ZOHfBwq

Maak nu een afspraak


2xl 2 Olive shirt Pack Pinewood T FAT8R8

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU45 Herenmaat Grisport Wandelschoenen Travel Low

Onze specialisten

Travel 45 Grisport Low Wandelschoenen Herenmaat
Poncho Poncho Prolimit Prolimit Waterproof qvXUgYw
M dusk shirt Fjällräven 042 Est 1960 T xwBUnqOaz8
Trophy V3 Rapid Heren Cruyff Sneakers Zwarte fwgOdSfxq
Travel 45 Wandelschoenen Low Grisport Herenmaat