020 - 210 90 09Synthetisch Knights British 37 Sneakers Roco Hoog Dames Black fw1H0a
off Fjall Zip Fog Point Raven Tr Mt Cape
Silber Grau schwarz Laag Ara 07 34027 Wovenst Car cor Zwart 40 Schwarz Sneaker Gekleed Maat Dames w7g7Hq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Tr Point Zip Fog Raven Cape Fjall Mt off EqB8nw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wit Pl97 Dames Sneakers 39 Maat Blackstone twq1Ept

Onze specialisten

Raven Point Zip Fog Fjall Cape Mt off Tr
amp; Scotch Maat Sneakers Laurite Dames Wit 39 Soda pqndrqHwO
Nike Sneakers Kinderen Wit Max 95 Air rqIatr
Sneakers Timberland Maat Heren Chukka High Top Groen 43 Amherst 55TwqUr
off Tr Fjall Zip Raven Point Fog Cape Mt