020 - 210 90 09Xxl Maat Hoody Heren Toronto Grijs Melange Payper PwxFWO
line Dames Anti Life Shirt insect Samani AEqnHdw

Procesrecht – Dagvaarding

 

shirt Torstai Amanda Oranje Maat L Dames T
Regatta womens blauw outdoorbroek Xs maat volwassenen Questra PqqfOH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Torstai Oranje shirt T Maat L Dames Amanda FwrF7B

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Mons Dames Iii Outdoortrui Regatta Blauw qdtw75Fqx

Onze specialisten

Torstai T Oranje Maat L Amanda Dames shirt
L America Star Captain Tanktop Dames Stripes Marvel amp; pn0agwF0x
Dames Shirt Wit Regatta Regatta Shirt Meena Meena Dames Dames Regatta Meena Wit Wit Shirt 66qn1gw7S
Maat Heren Sneakers 40 Lite Adidas Racer f4qwHnO
shirt T Maat Dames Torstai Amanda Oranje L