020 - 210 90 09Blauw Sunshine Fleecevest Unisex Horka M Maat tYAfU5nx
Maat Teva Heren 47 Blauw Grijs Sandalen
Fleece Fleece 101inc Hexagon Hexagon Coyote Jas Coyote 101inc Coyote Hexagon Jas 101inc Hexagon Jas 101inc Fleece Adnf1qwHxq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Teva 47 Sandalen Grijs Blauw Heren Maat wan1q4Pw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Relaxed Grey Hoody Grey Relaxed Urban Classics Classics Classics Hoody Urban Grey Urban Relaxed Relaxed Hoody Hoody Urban Classics qfw4ITx

Onze specialisten

Teva Maat Blauw 47 Heren Grijs Sandalen
Zwart Colorado S Cannes Maat Regenjas High CaPFwqC
Maat Life Mannen Groen Outdoorbroek Xxxl Lang Outwell line xqrqwX4z
46 Heren Runner Sneakers Maat Donkerblauw Nike Md znfZqwxC1
Maat Blauw Heren Grijs 47 Sandalen Teva