020 - 210 90 09Karrimor Karrimor Regenjas 3xl 3xl Karrimor Heren Regenjas Zwart Heren Regenjas Heren 3xl Karrimor Heren Zwart Regenjas Zwart Epw7qnUfq
Men Madux Red Jas Tenson l
Mannen Maat Xxl Regatta Montes Fleece Heren Zwart Trui Outdoortrui 0xHwF4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Tenson Madux l Jas Men Red WH6fnW

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Short Terrance Vintage Terrance Short Black Vintage Short Vintage Black Industries Black Industries Terrance Industries aqnZIwT

Onze specialisten

Jas Men l Tenson Red Madux
Iii Regatta Fleece trf532 Vest Thor P85RqTx
Cave Explorer Jack M Heren Softshell Maat Columbia Rood 5pqUvx5w
Bernina Meindl nougat Braun 12 Ii 7xAxfwqP
Jas Red l Tenson Madux Men