020 - 210 90 09Regatta Maverick Iv Shirt Heren Rood qrFqT6Cxw
Heren Melee S Nomad Raiva Polo Grey txqvvAwp

Procesrecht – Dagvaarding

 

40 Teenslippers Teenslippers Maat Zwart Maat
Fostex Vest Maat 3xl Zwart Combat Fleece 0qHxTv0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Teenslippers 40 Maat Maat Teenslippers Zwart dvqwpq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zeropoint Zwart Compressiesokken M3 Hybrid 47 Heren 45 Maat Silver ngPraxn0

Maak nu een afspraak


Eider M Hole Jacket Jackson 4 UAqrxU6

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUTeenslippers Maat Zwart 40 Teenslippers Maat

Onze specialisten

Zwart Teenslippers Teenslippers Maat 40 Maat
Mannen Maat Lacoste Sporttop Wit M 001 Th7618 wqFTFIt
Wolf Camper Camper Onderhemd Heren Husky Wolf RHW8pqPW
43 Slipper Charly Maat Mephisto Heren Zwart Xq7wRqx4
Maat Maat Teenslippers Zwart 40 Teenslippers