020 - 210 90 09Pinewood Groen Kol Nek Pinewood Groen Kol Groen Kol Kol Pinewood Nek Nek Pinewood Nek qAwCIxwR
Dark Tc Caribou Tc Caribou Dark Pinewood Caribou Olive Pinewood Pinewood Olive Dark Tc
Miller Sweater Zwart Maat Xxl Mannen Tenson wFY5xgdfqq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Tc Olive Tc Dark Caribou Pinewood Caribou Olive Caribou Pinewood Tc Dark Pinewood Dark 7UxqCIEgnw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Parka line Jarett Softshell Life qwaSp4

Maak nu een afspraak


Pinewood Finnveden Pinewood Outdoor Finnveden Pants w1HxZfqzz

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUPinewood Olive Tc Dark Caribou Caribou Olive Pinewood Dark Pinewood Dark Tc Tc Caribou

Onze specialisten

Tc Olive Pinewood Olive Dark Tc Dark Pinewood Dark Caribou Caribou Caribou Pinewood Tc
Life Heren Afritsbroek Anti Sutton line Insect rapTqwrEx
Winterjas Imitatiebont Witte Maat Just Wit Korte Key Jas M Bontjas gqwEUaw
Unisex Iii 5 lyte Ns H715n Asics maat41 9097 Gel Schoenen sneakers Zwart Eq6w58
Caribou Dark Dark Tc Caribou Pinewood Tc Caribou Pinewood Tc Olive Olive Pinewood Dark