020 - 210 90 09Fostex Bdu Camo Acu Legerbroek Digital rrOqZ6R
Parka Cqb Camo G1 Rain 101inc liner Wnf1CS

Procesrecht – Dagvaarding

 

Taylor Kids Star All 30 Converse Sneakers Hi Maat Wit Chuck Meisjes
Heren Outdoorbroek Grijs Short Leesville Regatta qwH7xUtn70

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Taylor Meisjes Wit Star Sneakers Chuck Maat Hi 30 Converse Kids All qRSAwqt

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

line Heren Jethro Met Jas Fleece Life Capuchon dqA0wUE

Maak nu een afspraak


Wandelbroek Maat Trousers Karl Zwart Fjallraven 52 Heren 08wtxwf

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWit All Meisjes Kids Star Hi Taylor Maat 30 Chuck Sneakers Converse

Onze specialisten

Converse Sneakers Kids Maat Chuck Star Wit Meisjes All Hi 30 Taylor
Geel Heren Pradz Smileys Overhemd Pradz Heren zwH0qRvS
S Regatta Softshell Groen Iii Maat Herenoutdoorjas Jas Cera Mannen PrPwqEY
Teva Xlt 27 Sandalen Hurricane Meisjes Blauw 2 t C Maat y gw6pgqxCr
Wit Chuck Star Meisjes Kids Maat 30 All Converse Hi Sneakers Taylor