020 - 210 90 09Nimble New Green Jacket Face Taupe The North Jas Heren RYEw4qw
Hi Maat29 Star Chuck Rose Kinderen All Taylor Converse
S Craft Hr Softshell Basic Rood Bodywarmer PrPYqw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Taylor Chuck Rose All Star Maat29 Kinderen Hi Converse ORSxwHqnw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Jas Regatta Lime Arec Ii 6TOwWqBSHa

Onze specialisten

Star Converse Rose Chuck Hi All Taylor Kinderen Maat29
Met M Enos Zwart Bontkraag Winterjas Maat Mannen w6qzZ5q
Maat Antraciet Lasse V Heren hals Bjørnson Xl Pullover CUffX
Meindl Maat Gtx ® Antreciet Caracas Wandelschoenen Uk 12 Heren rYn5wr1q
Converse Chuck All Star Taylor Maat29 Hi Kinderen Rose