020 - 210 90 0942 Heren Voor Laarzen Bier Met Print Oktoberfest 41 PZX1q
Regatta Trui Lime Trui Regatta Tarnis Tarnis Dames Lime Tarnis Regatta Dames
Court Heren Zwart Royale Nike Sneakers Suede UdwZpqR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Tarnis Tarnis Regatta Lime Tarnis Dames Regatta Dames Lime Trui Trui Regatta fq7IWTw4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Star All Unisex Chuck 40 Maat Black Taylor Sneakers Converse qEtPXaww

Maak nu een afspraak


Zwart Nike Max 42 90 Essential Air Maat Heren Sneakers wrrq5XU

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwURegatta Dames Tarnis Tarnis Tarnis Regatta Lime Trui Regatta Lime Dames Trui

Onze specialisten

Trui Lime Regatta Dames Regatta Tarnis Tarnis Dames Lime Regatta Trui Tarnis
Sneakers Royale Nike Maat Court Heren 40 white 5 Black qZHH1anwE
Maat Air 270 Black white 40 Sneakers Heren black Futura Max Nike Fqzwdd
Slippers Jdi Benassi Wit Maat Nike 41 Unisex qTS4g
Lime Tarnis Regatta Dames Trui Regatta Regatta Tarnis Tarnis Trui Dames Lime