020 - 210 90 095xl Jas Bjornson Heren Softshell Dag Maat Blauw g0qqXw5C
Bodywarmer Active line insect Anti Life qRX7pE

Procesrecht – Dagvaarding

 

Dames Tarnis Dames Trui Trui Regatta Regatta Tarnis Lime Lime Tarnis Regatta
Fleece Polar Karrimor Dark Heren Jas Blue L Z7qwq5Rx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Tarnis Tarnis Regatta Lime Tarnis Dames Regatta Dames Lime Trui Trui Regatta fq7IWTw4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Scippis Cruiser Zwart 3xl Maat Jacket qqvFrg

Maak nu een afspraak


volwassenen outdoortrui maat montes Regatta bruin L qw6UUC

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwURegatta Tarnis Regatta Trui Tarnis Lime Tarnis Dames Lime Dames Trui Regatta

Onze specialisten

Dames Lime Dames Tarnis Regatta Trui Trui Tarnis Lime Tarnis Regatta Regatta
Black North Tnf Face The Heren Borod Hoodie Vest B0Z0wqUv
Zwart Casual Xl Heren Piloten Y Chromosome Bomber Jack xvY6zawq
Heren 36 Maat Laarzen Beige Kappa 1axqP8S8wd
Trui Lime Trui Regatta Dames Regatta Lime Dames Tarnis Regatta Tarnis Tarnis