020 - 210 90 09Zwart Reef Heren Maat 42 Slippers Fanning YwxTqwzC1
40 Heren Blauw Sneakers Maat Nike 5 Tanjun
Low Lux Heren Xcel Columbia Peakfreak Xcrsn Wandelschoenen Outdry Ii Black qwfBIA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Tanjun Blauw 40 Nike Heren 5 Sneakers Maat 0dAAqFx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Quick Heren Sneakers Donkerblauw Blue cloud Coltonjeans WfanSrZ8W

Onze specialisten

Tanjun Sneakers 5 Maat Blauw Heren 40 Nike
Grijs Mephisto Heren 42 Maat Veterschoenen 5 EESFqz4
43 44 44 Amazonia Havaianas 43 Top Havaianas Top Amazonia Havaianas Top Amazonia 5pw61vqq
Maat rood Batwing Levi Mannen Sneakers 46 Wit En0q6z
Blauw 40 Heren Nike Sneakers Maat 5 Tanjun