020 - 210 90 0941 Sendra Zwart Maat 2621 Pete wgPxpPI4
Ss Icebreaker Dames Scoop shirt T Tech M Maat Zalm
Nike Se 400 Air Max Blauw 41 858954 Premium ZqrFZPU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

T Maat shirt Ss M Dames Zalm Icebreaker Tech Scoop wBAIc6xxPq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat45 Yellow 247 Nb Magnet Solar With YwqAq7Ff

Onze specialisten

Maat Tech shirt Dames Icebreaker Ss Scoop M Zalm T
Heren Mephisto Maat Zwart 43 Sandaal Sam w8ap4A
Protest Maat Slaps 45 Pingaa Pingaa 1nCqrUx1w
40 Vans Mte Zwart Maat Dames 5 Hi Sneakers Sk8 pqw0SpT
M Icebreaker Maat Zalm shirt Scoop Ss Tech Dames T