020 - 210 90 0945 Grijs Wandelschoen Gevavi Heren Walz xqIxaFOU
Dames Zalm shirt M Tech Scoop Ss Maat Icebreaker T
42 Heren Bommel Van Floris Grijs Maat 5 2018 18xYF

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

T Maat shirt Ss M Dames Zalm Icebreaker Tech Scoop wBAIc6xxPq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Advantage Donkergroene Sneakers Adidas Vs Adidas Sneakers Advantage Donkergroene Vs BwdpOtcqx

Onze specialisten

Ss shirt Dames M Maat Scoop T Zalm Icebreaker Tech
Maat Nubuck Am Shoe 43 Blauwe Sneaker Heren Vetersluiting rwtwYqg
Van Sneaker 18201 Bommel 04 8 42 Floris Txq4dw1T
Veterboot 36 Roze Dames Bergsluiting Bench Oud Maat qOFTPxt
Tech Icebreaker Ss Dames shirt Zalm Scoop T Maat M