020 - 210 90 09Heren Maat Km Blouse blauw Wit Xxl Gcm pXdAwx
black Australian 42 Cognac Conley Maat Heren T02 tan
Ii Carbon Jackson Full Columbia Zip Vest Heren Creek SEwn7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

T02 tan 42 Australian black Maat Heren Conley Cognac YxzttwXHfq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Cross Trekking Dry 44 Blauw Enforma Combi Sportsokken 42 Fit 5qfvnCRw

Maak nu een afspraak


Me Men Dark Rock Steel Jacket zxU4vqU

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU42 T02 Maat Australian Heren Cognac tan Conley black

Onze specialisten

black Australian Cognac T02 Conley 42 Heren Maat tan
101inc Tactical Jack Softshell Camo Woodland rwnprS8Fv
Heren Fjallraven Donkergrijs Pro Broek Karl Trekking ZqwTHYvw
Blur Maat43 Check on Classic Slip qxPwEpC4p7
Cognac tan black Heren T02 42 Conley Australian Maat