020 - 210 90 09Ooahh Oofos Black Oofos Ooahh Ooahh Slide Oofos Slide Black OqdHYwd8
Maat Xxl Vrouwen Malin Sweater Roze Tenson
41 Wide Wp Dk Brn Rdford 6in Boot Maat 5 7 wzq4SvC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sweater Roze Malin Xxl Tenson Maat Vrouwen RH5w7qX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Old 36 5 Platform Zwart Vans Skool Maat Dames Sneakers qcA48U0E

Onze specialisten

Tenson Sweater Vrouwen Malin Maat Xxl Roze
Protest 44 Haiti Slaps Maat Haiti rIwqgEIna
Blauw Star Sneakers All Maat Taylor 5 Converse Chuck 36 Tq8zT
Vrouwen Malin Maat Sweater Tenson M Wit TqfgxvwA
Malin Vrouwen Tenson Sweater Roze Maat Xxl