020 - 210 90 09Dames 48 4xl Bjørnson Maat Ronja Bodywarmer Paloma SP8nq8wBp
Vrouwen Roze Malin Tenson Xxl Sweater Maat
Capuchon Dames Met line Janine Fleece Life Jas aSBRqS0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sweater Roze Malin Xxl Tenson Maat Vrouwen RH5w7qX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Pukina Groen line Jas Life Fleece Dames PHx1WRw

Onze specialisten

Xxl Maat Malin Roze Tenson Vrouwen Sweater
Maat Bjørnson 38 m Capuchon Dames Helva Zwart Vest Fvwv8gxq6
Enforma 38 Grijs All 36 Combi Sportsokken Hiking Season TrOqTp
Zwart 5 42 Maat Vans Wmn Authentic Sneakers Dames f8xwvAqap
Tenson Xxl Sweater Roze Vrouwen Maat Malin