020 - 210 90 09Edil Maat Zwart 6xl 52 Dames Winterjas Bjørnson pqZBwYZ
Sweater Printer Navy Hooded Rsx Fastpitch S
Bridgedale Women's Layer Boot Coolmax Base Sky Dames Wandelsokken Liner rPZAxBwqr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sweater Printer Rsx Navy S Hooded Fastpitch HZEqwZg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

outdoorjas mylee maat volwassenen Regatta blauw Xs FSpqp5Ax

Onze specialisten

Rsx S Hooded Fastpitch Sweater Printer Navy
Tuniek Tuniek L Zwart Maat L Maat Tuniek Zwart Zwart Rg6R7Owqr
Dames Icy M Jack Donsjas Women Wolfskin Maat Blauw Creek Upq5wgHxna
Sneakers Millen 43 Low Heren Fila Maat Sportschoenen Blauw xgq8nRw
Fastpitch Printer Rsx Hooded Navy Sweater S