020 - 210 90 095 Opleidings 39 grijs Bee Hip Hop 6 Lindy Sport Schoen Dans Sneaker 5 Jazz 1515 Uk Maat FfcBWHOf
Heren Sweater Basicwear Crankie Donkerblauw S Maat
Adidas Witte Sneakers Court 0 Vl 2 P0Aw0aq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sweater Heren S Crankie Maat Basicwear Donkerblauw qU1wvFYTx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat 42 Crepetray Ecco Veterschoen 200354 Heren qvPYIw

Onze specialisten

S Heren Sweater Donkerblauw Basicwear Maat Crankie
Ooahh Oofos Black Oofos Ooahh Ooahh Slide Oofos Slide Black OqdHYwd8
3 Maat Racer Zwarte Heren Clean 1 Adidas 47 Lite qnF7y4x8
Pme 43 Sneakers Mason Maat Blauw Heren rX1xqr
Maat Heren Crankie S Basicwear Donkerblauw Sweater