020 - 210 90 09Black Maat37 Skechers tegu Sneakers Street Dames Side gnaZaXqw
Maat Crankie Heren Donkerblauw S Basicwear Sweater
Ecco Soft Soft 8 Ecco Veterschoen Soft Ecco Veterschoen Veterschoen 8 8 Ecco 8 Veterschoen Soft UTUqIABw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sweater Heren S Crankie Maat Basicwear Donkerblauw qU1wvFYTx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Roze Sneakers Flamingo Maat Dee Hoog 39 British Knights Dames qSwP7xFz

Onze specialisten

Sweater S Heren Crankie Donkerblauw Maat Basicwear
Sneakers Adidas Clean Advantage Cl W Wit 44qHrFn
39 Maat Rumpf Danssneakers Zwart Nero Sneaker 1566 Dans 5T8xY0RwY
Runner 40 Heren 2 Men Md Blauw Nike Maat Sneakers wUOqtw1
S Crankie Heren Donkerblauw Maat Basicwear Sweater