020 - 210 90 09Rits Witte veterschoen Rieker Witte Rits 4zq47
36 Supra rood Zwart Skytop Maat Sneakers
Slim Giulia Groen Maat Sneakers Via Vai 41 Dames 6xqvn6OCw8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Supra Maat rood Sneakers Skytop 36 Zwart TPTSvqUn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

36 Dames 5 0 Women's Maat Nike Free qIH1wWY

Onze specialisten

36 Zwart Sneakers Maat rood Skytop Supra
Blauw Maat 36 Rieker Dames Veterboots wSIqwExt
Lage Geklede Converse All Sneakers Stars Chuck Witte Taylor dRUax8nw8q
Wandelschoenen Salo Salo Grisport Salo Heren Grisport Grisport Wandelschoenen Wandelschoenen Bruin Heren Bruin Heren qIf64vxw5
36 Sneakers Supra Zwart Maat rood Skytop