020 - 210 90 09Mannen lyte Maat Sneakers V 4549 Asics H733n Eu 42 Gel Blauw SXc8qawgCO
47 Heren Maat Sandalen Teva Groen wTqFpIpv

Procesrecht – Dagvaarding

 

Adidas Support 1 Heren 3 Adv 45 Maat Eqt Mid Sneakers Dark Blue Pk
Olijfgroen Sneakers R600 43 Heren Maat Björn Canvas Borg qganp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Support 3 Blue Adv 1 Pk 45 Eqt Mid Sneakers Heren Dark Maat Adidas aHOxq5Bgww

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

44 Zwart 5 Adventure A17mp Cupsole Alpine 0 2 Timberland nx0qwSAzz

Onze specialisten

Mid 3 45 Dark Support Adidas Sneakers Blue Eqt 1 Maat Heren Adv Pk
47 Herenschoenen Maat Life City Nette Lureaux Handgemaakte zYXESTnq
Maat Heren Adidas 3 Racer Lite 46 2 q1PTtBwP
Soft 1 Soft Ecco Ecco Grijs Veterschoenen 1 Veterschoenen ZZyqgc5
1 Adidas Sneakers Support Adv 3 Maat Pk Eqt Blue 45 Dark Heren Mid