020 - 210 90 09Eqt Adidas Core Support Black Rf Turbo F88vqwd
Adidas J 38 zwart Superstar Maat Originals Wit
50 Wit 38 Gabor Maat Rollingsoft 920 46 Sneakerwit Lederen AxZZwq1f

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Superstar J Wit Maat 38 Originals Adidas zwart dSqxwvHdn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Skechers D'lites Maat41 Sneakers Silver Fresh Dames White Start PPxFHrzwq

Onze specialisten

zwart Superstar 38 Adidas Maat J Originals Wit
Chapman Kids Vans Mid Sneakers Denim vqXqdUw
Lichtroze on Lichtroze Mustang Sneakers Slip Mustang RaTqf
Mid Gtx Cham Heren Dusty Merrell Olive Wandelschoenen 7 tqAdxWXwE
Maat 38 Originals J Superstar Adidas zwart Wit