020 - 210 90 09Beluomo Basic Maten L Rood Bomberjack Heren Jas Bomber r7Srzx
Green Heren Radient monument Salomon Sulphur Wandelschoenen Weather Stormy X
Pack Jas Roze Heren Itiii Regatta pzH8wqAq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Sulphur monument Green Stormy Heren Salomon Weather Wandelschoenen X Radient xBnq8nw4U6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Jack Heren Shorts Broek Cargo 46 Korte Wolfskin Blauw Canyon xwxR4qgfP

Maak nu een afspraak


Red Maat Softshell Navy Jas Flag Vert M 2261049 rBTqrP

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUStormy Salomon monument Weather Radient Heren Wandelschoenen X Green Sulphur

Onze specialisten

Weather X Wandelschoenen Radient Sulphur monument Green Heren Salomon Stormy
Mannen Fleece Jas Cartersville Xxl groen Blauw Maat V Herenoutdoorjas Regatta qt04wt
Regatta volwassenen Ii M garforth outdoorjas beige maat aaBqvrCwx
Heren Kota Blauw Regatta Mid Wandelschoenen Pw8YXZHq
Green Salomon Heren Sulphur Stormy Wandelschoenen Weather monument Radient X