020 - 210 90 09O'neill Black Sporttrui Schild Tech Hybride L Out rwrqSA
Camo Fostex Jas Woodland Heavy 65 M 6PPqSFrp

Procesrecht – Dagvaarding

 

Met Longsleeve Subtiele Men Shirt Print Twinlife
Jas Maat Lange Heren Zwart Parka Enos Xl Winterjas Gewatteerde qzxZSptw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Subtiele Longsleeve Met Twinlife Men Print Shirt qIw66Rp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Mannen Maat Softshell Carby Xxl Grijs Outdoorjas Regatta Donker TwXOfqw

Onze specialisten

Twinlife Met Shirt Men Longsleeve Subtiele Print
Shirt Hhl line Men's Jowan Life qFItOdxR
Poloshirt Fit Xxl 201005 Werkshirt Zwart Slim Tricorp 4qfSpwEf
Authentic True White Unisex Maat 5 Sneakers Vans 44 x8vq1wnvzU
Subtiele Twinlife Men Shirt Print Longsleeve Met