020 - 210 90 09Wit Dames Regatta Meena Regatta Meena Shirt wXPqn46P
Sneakers Maat 39 Dames Vans summer Grey Stripe Camden Canvas
International Dames Maat Onyx Jacket Pk S 36 Janeiro TBOqdvw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Stripe Camden Sneakers Dames Canvas 39 Maat Grey Vans summer 5qAd7xaqw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Regatta Sweetheart Xxl Fleecetrui Wit UvPnxwSq

Maak nu een afspraak


Blauw 42 Dames Eider Mid Capri Maat Women Flex Pant wPAq8B1

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU39 Maat Camden Stripe Canvas summer Grey Sneakers Vans Dames

Onze specialisten

Camden Dames Canvas Maat Stripe Vans Grey 39 summer Sneakers
Fjallraven Broek Shade Korte W Shorts Dames Grijs Abisko rO6wFr
Maat 30 Zwart Broek New Jamaica Jegging Star Dames pW0aY
Zwart Sneakers Old Skool Vans Maat wit Tumble Classic Unisex 40 TwYEdE
Stripe Dames Canvas Camden 39 summer Sneakers Maat Vans Grey