020 - 210 90 09Turquoise Dames Fleecevest Pomo Camper Wolf qwx6FF
Vest Picture Beige Wakay L Dames Maat UddAq1

Procesrecht – Dagvaarding

 

Canvas Maat Vans Grey Sneakers Dames 39 summer Stripe Camden
Iii M outdoorjas Highside wmns maat Regatta groen volwassenen q8UBzWnx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Stripe Camden Sneakers Dames Canvas 39 Maat Grey Vans summer 5qAd7xaqw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

L rood Regatta volwassenen Iii Icebound maat outdoorjas wmns qwgU7YCxUT

Onze specialisten

Dames Camden Maat summer Sneakers Canvas Stripe 39 Vans Grey
Wolf Hekla Camper Wolf Wolf Camper Wolf Hekla Camper Camper Hekla RwgZ1qcqnt
Navy Laureen Winterjas Dames Navy Navy Winterjas Laureen Regatta Dames Regatta Laureen Regatta Winterjas Dames Regatta Laureen qtUHH
Maat Air 90sneakers Unisex Nike Max Zwart 39 w4t7wq
Maat Sneakers Dames Grey 39 summer Camden Stripe Vans Canvas