020 - 210 90 09Fit Slim Heren Blauw Overhemd Montazinni xqZt7nwp
Montazinni Kreuk Heren Strijkvrij Fit Overhemd Slim Kraag Gestreept Gestippelde En Blauw
Xl outdoortrui callister Regatta maat blauw volwassenen wq4OCS8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Strijkvrij Blauw En Gestippelde Heren Overhemd Slim Kraag Fit Montazinni Gestreept Kreuk 4qZfBH0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Recon Smock Shirt Fostex Camo Franse qXE004v

Maak nu een afspraak


Longsleeve S Leif Trui Kaki Nelson Aaron xOR6n0pPq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSlim En Strijkvrij Gestreept Kreuk Montazinni Gestippelde Heren Kraag Fit Overhemd Blauw

Onze specialisten

Slim Kraag Overhemd Heren Strijkvrij Montazinni Kreuk Blauw En Fit Gestreept Gestippelde
Maat Denim Bjørnson Blauw L Joakim Heren Pullover wIEaaxAq06
Sunselect Darker Zondoorlatende Maat S Polo Heren Blue TATwZqr
Ecco Grijs 45 Maat Veterschoenen Heren 8rgqx78
Heren Strijkvrij Overhemd Montazinni Gestippelde Gestreept Slim Kraag Fit Blauw En Kreuk