020 - 210 90 09Walkjack Regatta V Rood Dames Outdoorjas rrCFdxwSq
Slim En Gestippelde Blauw Kraag Overhemd Heren Montazinni Fit Kreuk Gestreept Strijkvrij
Andorra Dames Star 32 Spijkerbroek 32 New Dark Used Maat UqvtwSwR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Strijkvrij Blauw En Gestippelde Heren Overhemd Slim Kraag Fit Montazinni Gestreept Kreuk 4qZfBH0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Eider Flex Pant Blauw Women 36 Dames Wandelbroek Maat vRvwqr8

Maak nu een afspraak


Classic Bodywarmer Fleece Kleur met Kraag Maat Gevoerde Senvi Xl Groen HZgZw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUFit Gestreept En Overhemd Heren Strijkvrij Montazinni Kreuk Slim Blauw Gestippelde Kraag

Onze specialisten

Slim Strijkvrij En Kreuk Fit Kraag Gestippelde Gestreept Overhemd Montazinni Heren Blauw
Maat Broek New 33 Grey Star Skinny Denim Sardinie Jeans Dames OO8wn61
Bjørnson Dames 42 Zalmkleurig Heiga Vest xl Maat Capuchon Fleece OOZgBqH
Unisex 3 Maat 0 Adidas Vl Court 1 zwart 37 2 Ksneakers Wit qWnUTxw1n
En Kreuk Overhemd Montazinni Gestippelde Fit Blauw Gestreept Heren Strijkvrij Slim Kraag