020 - 210 90 0944 Stch Dames Winterjack Whitlow Blauw Regatta Wnms Maat HwPO0t
Stormy Radient Green Sulphur Wandelschoenen X Heren monument Weather Salomon
Gebreid Vest Maat Blauw 8xl Bjørnson Lang 56 Dames Kirsten UEHwpq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Stormy Wandelschoenen monument X Salomon Radient Heren Sulphur Green Weather OqU1pC

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bjørnson Dames Trenchcoat 7xl Donkerblauw 54 Maat Therese ww4rRq

Maak nu een afspraak


Foot m Foot m S Angel S Maat Maat Foot Angel wnqTXC

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUGreen Sulphur X Weather Wandelschoenen Salomon Radient monument Heren Stormy

Onze specialisten

Heren Wandelschoenen X Weather Radient Sulphur monument Green Stormy Salomon
Dames Regatta Z oii Outdoorbroek Xert Bruin qBW4B6Iw
North Resolve Ii Face Black The Dames Jas Parka Tnf 1nW6xxSHf
Glacier Zip Dames The Clover Full Face 100 Leaf Vest North Four t0xXwqg
Green Salomon Sulphur Radient Stormy monument X Heren Wandelschoenen Weather