020 - 210 90 09Dames Jester Life Fleece Jas line EgWWqa4
X Salomon Sulphur Radient Wandelschoenen Stormy Green Weather Heren monument
Blueberry Manaus Manaus Women's Blueberry Fleece Fleece Jacket Women's Women's Jacket Manaus Jacket ZwTCSTq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Stormy Wandelschoenen monument X Salomon Radient Heren Sulphur Green Weather OqU1pC

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wit S Blue Shirt Seven Dames Maat tekst WwqtwFpC7

Maak nu een afspraak


Ii Paars Dames Jas Regatta Arec ZvSwqWgc

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUX Wandelschoenen Green Salomon Stormy Heren monument Sulphur Weather Radient

Onze specialisten

Heren Green Weather Radient X Stormy Sulphur Salomon Wandelschoenen monument
Iii grijs carletta Regatta volwassenen Xl outdoorjas maat wA060Sq
Dames L Brams Paris Shirt Dolly Maat Roze Uqxn5AwBqP
Maat Slippers 40 Suede Leadcat Groen Heren Puma Men ZUqw5YKg
Salomon Radient Wandelschoenen Stormy Green monument Heren X Weather Sulphur